Fotografie

Fotografie

Fotografie

Ricoh

Canon EOS 450D
Canon EOS 450D

Fotografie of gewoon foto’s maken is al jaren mijn hobby en ben ooit eens begonnen met een simpele Ricoh fototoestel met filmrolletje. Dat gedoe is met filmrolletjes is al een mooi poosje voorbij maar wat was het spannend of de foto’s gelukt waren!

Sony Digital Mavica

Rond 1999 bracht Sony een digitale camera op de markt waar je een diskette in kon doen. De Digital Mavica. Dit resulteerde in een tas vol diskettes. De kwaliteit van deze foto’s is niet meer te vergelijken met de camera’s van nu. Gelukkig heb ik ook deze camera nog in mijn bezit!

Canon

Powershot A620

Toen ben ik over gestapt op een Canon Powershot A620. Een compact camera met een scherm die open kan klappen. Deze camera maakt nog steeds de mooiste foto’s ondanks dat ie op de grond gevallen is. Hij gebruikt nogal wat batterij dus ben ik over gestapt naar een digitale spiegel reflex camera.

EOS 450D

Canon EOS 450D is mijn huidige camera. Ik heb deze camera gekozen omdat ik nog niet eerder met een spiegelreflex camera gefotografeerd had en dit eerst op een vrij goedkope manier wilde leren. Ook maakt het niet echt uit welke camera je hebt het belangrijkste is wel de lens!

Natuurlijk heb ik stiekem een voorkeur voor een camera maar dat gaat momenteel nog niet lukken.

Smartphone

Wat ik tegenwoordig doe is het maken van foto’s met de smartphone. Ook de camera op de telefoon is een hele goede camera.
Als je kunt fotograferen, kun je dat met alle camera’s!

360°

Een nieuwe hobby is het maken van 360° foto’s. Voor de Dierenweide maakte ik onlangs nog twee 360° foto’s en meer zullen volgen!